Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR

Uluslararası Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi-4: “Adil ve Etkili Bir İletişim Düzeni Arayışı: Mukavemet, Dekolonizasyon ve Enformasyon Ekosistemi” başlıklı kongre, yüz yüze ve çevrimiçi (Online) olarak gerçekleştirilecektir. 

Kongre kim tarafından düzenlenmektedir?

Kongre, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

Kongreniz ne zamandan beri düzenlenmektedir?

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi, 2014 yılında sempozyum olarak başlamış, 2017, 2018 ve 2019 yılında ulusal düzeyde bir lisansüstü öğrenci kongresi olarak düzenlenmiştir. 2025 yılındaki 4. kongre ise uluslararası düzeyde gerçekleştirilecektir.

Kongrenin özelliği nedir?

Kongre, medya ve iletişim çalışmalarındaki konularda akademik çalışma yürüten tüm bilim alanlarına açık disiplinlerarası bir yapıdadır. Bildiri özetleri bir kör hakem tarafından değerlendirilecektir. Bildiri özetleri kabul alanların tam metinleri ise 2 kör hakem tarafından değerlendirildikten sonra kabul, düzeltme ve ret olarak tasnif edilecektir. Sadece kabul alan bildiriler ilan edilecektir. Kongre, sadece öğrencilerin bildiri sunabileceği uluslararası bilimsel bir toplantı niteliğindedir.

Kongrenin uluslararası nitelikte olması ne ifade etmektedir?

Kongreye yurt içi ve yurt dışından katılımcılar kabul edilmekte, Kongre Bilim Kurulunda farklı ülkelerin yükseköğretim kurumlarından bilim insanları yer almaktadır.

Kongreye hangi eğitim seviyesinden öğrenciler katılabilir?

Kongremiz; tamamen öğrenci odaklıdır ve genç araştırmacılara bilimsel faaliyet imkânı sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle aktif olarak bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı lisansüstü seviyelerindeki öğrenciler başvurabilir.

Kongreye katılmak istiyorum; ne yapmam gerekir?

Lütfen öncelikle kongre sayfamızı ziyaret ediniz ve inceleyiniz. Sonrasında “yazım kuralları” sekmesinin altındaki önemli notları okuyunuz. Bu sekme altında örnek bir şablon bulabileceksiniz. Kongreye katılmanız için kurallara uygun bir bildiri metni hazırlamanız gerekmektedir.

Kongrenizin herhangi bir ücreti var mı?

Kongremizin hiçbir aşamasında katılımcılardan ücret talep edilmemektedir.

Kongrenin dili nedir?

Kongremize Türkçe ve İngilizce bildiriler kabul edilmektedir.

Yazım kurallarınızda belirttiğiniz hususlarda bildiri metnimi hazırladım. Size nasıl ulaştırabilirim?

Örnek şablona göre hazırladığınız bildiri metninizi iletisim-kongre@marmara.edu.tr adresine e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Belirtilen e-posta adresine bildiri metnimi gönderdim. Tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılacak mı?

Evet. Bildiriniz elimize ulaştığında makul bir süre içerisinde sizi, bildiri metninizin inceleme sürecinin başladığına yönelik bilgilendireceğiz. Lütfen bildiri metninizi doğru e-posta adresine gönderdiğinizden emin olunuz ve e-postanızı kontrol ediniz.

Bildiri metnimin ulaştığına dair sizden e-posta aldım. Bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım? Süreç nasıl işliyor?

Bildiriniz; öncelikle kayıt altına alınmakta, tasnif edilmekte ve dosyalanmaktadır. Arkasından incelenmek üzere bildirinizin bilim alanıyla ilgili sorumlu kişiye gönderilmektedir. İnceleme sorumlusu; kongrenin amacına ve kapsamına uygunluk, yazım kuralları, orijinallik, bilimsel katkı gibi kıstaslar bağlamında bildirinizi değerlendirmektedir. Değerlendirme sonucunda düzeltme, kabul veya ret kararları verilmektedir. Bu aşamada sizin yapacağınız herhangi bir şey yoktur.

Değerlendirme sonucunu nasıl öğrenebilirim? Bilgilendirilecek miyim?

Kongreye başvuran adaylar, inceleme sonucunda bireysel olarak bilgilendirilmeyeceklerdir. Kongre sayfamızda belirtilen önemli tarihler kısmında da ifade edildiği üzere; kongreye kabul veya ret alan bildiriler kongre sayfamızdan toplu şekilde ilan edilecektir. Lütfen önemli tarihleri not alınız.

Sadece özet ve tam metin değerlendirme aşamalarında düzeltme talep edilen bildiri sahiplerine süreç içerisinde e-posta ile ulaşılacak ve düzeltme talebi iletilecektir.

Kongrenize katılabilmek için öğrenci olduğuma dair bir belge sunmam gerekir mi?

Evet. E-devlet üzerinden kolayca alabileceğiniz öğrenci belgenizi bildiri metninizin sonuna ekleyebilirsiniz. Öğrenci olduğunuzu kanıtlayan belgeyi talep etmemizi anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.

Kongre kaydımı tamamladıktan sonra süreç nasıl işlemektedir?

Kongre kayıt tarihlerinin ardından, Kongre Düzenleme ve Yürütme Kurulları tarafından oturumlar belirlenerek kongre programı düzenlenecektir. Kongre programı en geç 19 Nisan 2025 tarihine kadar sayfamızdan duyurulacaktır.

Kongre programında hangi bilgileri bulacağım?

Kongre programında bildiri sunuşunuzla ilgili; gün, saat, oturum numarası, oturum başkanı ve oturum sorumlusu isimleri ve e-postaları gibi gerekli bilgileri bulabileceksiniz. Ayrıca kongre süresince diğer katılımcılar tarafından yapılacak sunumların başlıklarını, gün ve saat bilgilerini öğrenmeniz de mümkün hale gelecektir.

Kongre sunumları hangi platform üzerinden gerçekleştirilecek?

Kongremiz yüz yüze ve zoom üzerinden çevrimiçi/online olarak gerçekleştirilecektir.

Sunumumda slayt kullanmak zorunlu mu veya mümkün mü?

Sunum esnasında slayt kullanmak isteğe bağlıdır.

Oturum sırasında ne gibi sorumluklarım var?

Öncelikle oturumunuzun olduğu gün ve saatte ilgili salonda veya dijital platformda hazır bulunmanız gerekmektedir. Çevrimiçi sunum yapacaksanız uygun ortama ve teknolojik donanıma sahip olmanız oldukça önemlidir. Oturum başkanı, sunum sırasında kameranızı açmanızı talep edecektir. Sunum süreniz 15 dakika ile sınırlı olup süreye riayet etmeniz gerekmektedir.

Kendi oturumum dışındaki oturumlara dinleyici olarak katılabilir miyim?

Evet, katılabilirsiniz. İki gün sürecek kongremizde diğer sunumları dinlemeniz ve sorularınızla katkı vermeniz akademik olarak size fayda sağlayacaktır. Ayrıca kongrenin çeşitli zaman dilimlerinde farklı alanlardan uzman isimlerin konuşmaları olacaktır. Youtube üzerinden de canlı yayınlanacak bu konuşmaları dinlemek üzere katılım gösterirseniz seviniriz.

Bildirimi başarıyla sundum. Sonrasında ne olacak?

Kongrenin tamamlanmasının ardından hazırlanacak olan kongre kitapçığında, başarıyla sunulan bildirilerin metinlerine yer verilecektir. Kongre kitabı dijital olarak internet sayfamızda yer alacaktır. Sonrasında ise isminize düzenlenmiş ve imzalı katılım belgesi e-posta ile size ulaştırılacaktır.

Kongreye kaç bildiri ile katılabilirim?

Kongremize bir katılımcının en fazla 2 bildiride ismi yer alabilir ve sunumunu gerçekleştirebilir. 

Bildiriler birden fazla yazarlı olabilir mi?

Evet. Birden fazla yazarlı bildirilerde sunum yapacak olan yazarın kayıt esnasında belirtilmesi gerekmektedir.


Bu sayfa İletişim Fakültesi Kongre Sayfası tarafından en son 14.10.2024 17:34:43 tarihinde güncellenmiştir.

İletişim Fakültesi Kongre Sayfası

HIZLI ERİŞİM